Olympia – Mortegliano 3:1

Olympia – Mortegliano 3:1 (27:29, 25:15, 25:19, 25:19)

Olympia: M. Komjanc 12, Cotič 13, Š. Čavdek (L1), S. Komjanc 22, Cobello 7, Pavlovič 5, Terpin 5, Hlede 1, Černic 1, Lupoli 1, A. Čavdek (L2), n.v. Corsi. Trener: Makuc.

»Tri zlata vredne točke, ki nam omogočijo, da obdržimo visok položaj na skupni lestvici,« je po sinočnji tekmi v telovadnici Mirka Špacapana v Gorici izjavil trener Olympie Robert Makuc.V celotnem prvem setu je bil rezultat zelo izenačen. Nasprotniki so z dobrim servisom Goričanom otežkočili igro. Kljub temu je domačinom, z odličnim Simonom Komjancem na čelu, uspelo ostati v igri. Na žalost pa je Olympia v končnici s štirimi zaporednimi zgrešenimi servisi prvi niz pustila nasprotnikom. V drugem, tretjem in četrtem setu so nasprotniki nekoliko več grešili in so tako dovolili, da je Olympia, sicer z boljšo igro, osvojila kar vse tri preostale nize in si tako zagotovila odlično zmago.

»Ključ vsega je bil tokrat servis. Vedeli smo, da imajo nasprotniki res dober in oster servis, kar se je na tekmi izkazalo za resnično. Že na začetku so nas na tak način spravili v velike težave. Ko pa smo mi začeli dobro servirati, so imeli oni kar precej težav v razvoju igre,« je še dodal trener modrobelih Makuc, ki je sinočnjo tekmo označil za zelo zahtevno in borbeno.

VIR:http://www.slosport.org/novica/clanske-lige-danes-skoraj-vse-nase-ekipe-na-domacih-tleh/