Olympia 4:0 Mortegliano

PLAY-OFF, ČETRTFINALE

2. tekma; Gorica; sobota, 23.4.2022 (20.30)

Olympia – Mortegliano 3:0 (25:19, 25:17, 25:17), 15:11 golden set

Olympia: Hlede 0, Terpin 9, S. Komjanc 16, Cotič 14, Pavlović 10, Cobello 3, Š. Čavdek (L1), A. Čavdek (L2), Lupoli nv., M. Komjanc 14, Černic 0, Corsi nv.

Trener: Makuc.

Olympia je napredovala v polfinale moške C-lige in bo finale lovila proti Pordenonu. Na drugi tekmi četrtfinala je s 3:0 premagala Mortegliano, s čimer je izsilila igranje zlatega niza, v katerem je bila prav tako boljša. V primerjavi s prvo tekmo, na kateri so izgubili, je tokrat deloval sprejem, kar je omogočilo prodornejše napade, začetni udarec pa je bil tudi bolj napadalen, da so Mortegliano lažje oddaljili od mreže.

Prvi niz je bil izenačen samo na začetku. Mortegliano se je izkazal za trdoživo ekipo, ki dobro sprejema in igra hitro igro. Šele sredi niza je Olympia uspela iztržiti nekaj točk prednosti. V primerjavi s prvo tekmo je trener Makuc lahko razpolagal z obema prostima igralcema bratoma Čavdek, ki si delita naloge v sprejemu in obrambi. To se je močno poznalo, hkrati pa so tudi krilni napadalci tokrat bolje zadrževali prve napade nasprotnikov. Vse to je omogočilo, da je bil tudi napad bolj učinkovit. Olympia je povedla 14:9 in še 22:17, kar je bilo dovolj za zmago.

Drugi niz se je sicer začel z vodstvom Olympie 6:3 in še 7:5, a so Goričani s štirimi zaporednimi napakami dovolili, da se je Mortegliano približal najprej na 7:7 in nato še na 11:10. Z dvojno menjavo – vstopila sta Matija Komjanc in Jan Černic – se je Olympia s svežimi močmi prav kmalu izvlekla iz zagate. Černic je še dodatno razigral vse igralce, ki v obrambi in bloku nasprotnikov niso dobili več odpora in gladko osvojil niz.

Tretji niz bi se lahko zaključil veliko prej, a se je razvlekel tudi zaradi več napak Goričanov. Ritem Mortegliana je vseeno padel, samo v drugem delu so nasprotniki dobesedno podarili Olympii kar osem direktnih točk.

Še najbolj izenačen je bil zlati niz, v katerem je sicer Olympia v isti postavi hitro povedla s 7:0 (tri asi Tomaža Cotiča), a tudi dovolila, da se je Mortegliano približal na 12:9 in še 13:10, a so Goričani s Simonom Komjancem na čelu v končnici z napadi vendarle prevesili tekmo v svojo korist in se zasluženo veselili napredovanja v polfinale.

Vir: Primorski Dnevnik 23. april 2022

Start a Conversation

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *