Napredovanje v B2 ligo 10/5/2014

GO, Center Špacapan, sobota – sabato, 10.5.2014 (20.30)
OLYMPIA – FINCANTIERI 3:0 (25:19, 25:20, 25:14)
OLYMPIA: Terpin 9, Vogrič 5 , Plesničar (L1), Komjanc 10, Juren 9, Hlede 7, Pavlović 5, Lavrenčič 7, Persoglia 6, Černic 1, Vizin 1, Magajne 1, Čavdek (L2). Trener – Allenatore: Fabrizio Marchesini.

* SLO – V združevanju je moč. To je v letošnji sezoni na najboljši način dokazala združena ekipa Olympie, ki je že v prvem poskusu po združitvi med Valom, Olympio, Sočo in Našim Praporjem takoj vrnila Gorici B2 ligo. V nabito polni dvorani centra Špacapan so namreč varovanci trenerja Marchesinija v zadnjem krogu rednega dela prvenstva nadigrali drugouvrščeni Fincantieri in tako dosegli neposredno napredovanje. Zadostovalo jim je namreč osvojiti dva seta in nalogo so takoj opravili po prvih dveh nizih, saj so povedli z 2:0, nato pa srečanje mirno speljali do konca. Tekma je namreč trajala zgolj uro in šestnajst minut.
Olympia je takoj zelo dobro začela in s Hledejem na servisu povedla s 4:1. Nato so nasprotniki veliko grešili na servisu, tako da so domači dosegli pet točk prednosti pri izidu 14:9. Zadovoljivo prednost je nato Olympia ohranila do konca niza, ki ga je tako tudi osvojila brez večjih težav.
Domača ekipa je odlično pripravila tekmo in to je bilo razvidno tudi v drugem setu, ko je takoj dosegla prednost treh točk pri izidu 7:4, ki je nato narasla do 10:5. Vodstva nato Olympia ni izpustila do konca seta, do 24. točke. Tedaj je odločilno točko dosegel kapetan Filip Hlede in tako popeljal ekipo v B2 ligo, ki jo sicer sam že dobro pozna. Kar se je nato zgodilo na igrišču je zgolj formalnost, saj so navijači, igralci in odborniki že praznovali napredovanje. Po tekmi pa se je seveda začelo pravo praznovanje.

Slike: Slosport in David Sanzin

Športel 12/05/2014